Crtice iz svakodnevice

13.03.2015.

Zaspala sam pred zoru, nakon duge borbe s temperaturom.

U stvari, već je uveliko svanulo mada je trućavo vreme pa je jos ličilo na mrak. U san su mi nadolazile kojekakve sandžame tako da nije ni čudo sto sam pre deset minuta direktno iz toplog kreveta skočila skoro do plafona kada sam čula arlaukanje. U par sekundi nisam znala ni ko sam, ni šta sam, ni gde sam, ni što sam… Srce mi je tuklo kao pomahnitalo, a u glavi mi je u toku bio koncert za 100 bubjeva, 15 timpanija, 68 činela, 71 kastanjete i tri harfe. Otkud tu harfe, nije ni bitno. Elem, arlaukanje nije prestajalo pa sam se oteturala do hodnika da vidim šta se dešava.

Kod ulaznih vrata sam zatekla Zverka koji stoji na zadnjim šapama i laje i arlauče kao da je, u najmanju ruku, doberman. Vrlo opak. I dok sam se saginjala da ga podignem, s druge strane vrata začuh „Boze, sačuvaj… Kavu li ovi ljudi neman drže u stanu?“. Provirih i videh đeda sa šajkačom, obučen onako ko pravi srpski seljak. Okrenu se od vrata, pre nego je zazvonio, i ode do komšije preko da zvoni.

Otvorim vrata, on se okrenu pa kad me ugleda onako bledu i čupavu, s malim psićem u rukama, promrmlja „Izvini, sine, ja… Prodajem krompir…“. „U redu je, čiko…“ promrmljah što sam ljubaznije mogla „… Ne treba mi krompir, hvala“. „Dobro, dobro, sine. Izvini“ promuca čovek. I tu uputismo pozdrave jedno drugom.

Ja zatvorih vrata, zaključah ih i kad se okrenuh da se vratim u krevet za malo ne ciknuh od straha i ne ispustih Zverka… ali se setih da mi tu stoji ogledalo. Bacih pogled unatrag ka vratima, pa u ogledalo, pa u Zverka koji mi je spustio glavu na rame, pa se setih čoveka s krompiroma.

Siroma čovek, garant misli da sam ono, s početka priče, ja arlaukala i lajala jer baš izgledam kao neko kome je tako nesto u krvi. Toliko u ovom izveštaju iz jutra koje je za nama, a koji završavam s „Oj, krevetu divna spravo, pozdravljam te, ZDRAVO, ZDRAVO!“

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s